Vinckhuysenschool feestelijk geopend na verbouwing

vhs opening-1

De dorpsschool in Graftdijk dreigde te verdwijnen omdat het aantal leerlingen terugliep. Maar daar waren de bewoners van de Graftdijken het niet mee eens. Ze hebben gestreden voor hun school. Bij sluiting zouden de kinderen namelijk naar De Rijp naar school moeten. En dat is toch wel een stukje verder.

Na een lange strijd was het gelukt. De school kreeg toestemming om te blijven, én om te verbouwen. Een paar lokalen waren niet meer in gebruik en de aula was juist te klein.

vhs opening-2

Nu zijn de bestaande lokalen veel mooier en lichter geworden en kan de verbouwde aula in de toekomst ook gebruikt worden voor verenigingen of activiteiten van bewoners.

De school is klaar voor de toekomst, en zoals directeur Brigitta Hendriks in haar toespraak vertelde: “De school bestaat nu 77 jaar, maar we gaan zeker door tot 150 jaar!”

Wethouder Elly Konijn opende samen met Robert Smid, (directeur-bestuurder van het ISOB) de school. Zij kwamen met een aantal leerlingen, door de met feestelijk papier afgedekte deur, naar binnen.

Na de toespraken zongen de kinderen met Marco Emmerig hun school lied en gingen daarna lekker naar buiten om diverse sporten en spellen te doen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *