VAN BIKKELS TOT PLAYMOBIL IN MUSEUM IN ’t HOUTEN HUIS

De tentoonstelling SPEELGOED – van Bikkels tot Playmobil, in museum In ’t Houten Huis, toont speelgoed vanaf de 17e eeuw tot nu. Dit speelgoed is voor een groot deel afkomstig uit het depot van het Stedelijk Museum Alkmaar, gedeeltelijk uit de eigen collectie van museum In ’t Houten Huis en aangevuld met enkele stuks van particulieren. Tevens zijn enkele sponsors bereid gevonden om ons te laten kennismaken met het moderne speelgoed. 

De tentoonstelling loopt van 16 april tot eind augustus 2017.

 

Het speelgoed is thematisch gegroepeerd, zoals: Huishouden, Poppen, Constructie, Geluid, Ontwikkeling, Bordspellen en Buitenspelen. Met deze tentoonstelling krijgt jong en oud een indruk van de ontwikkeling van het speelgoed. Knikkers, tollen, poppen, bordspelen, blikken auto’s, maar ook Lego en Playmobil. Speelgoed van vroeger en nu, oftewel van bikkels tot Playmobil.

Bij deze tentoonstelling hoort ook een educatief programma voor de basisscholen om in groepen spelenderwijs wijzer te worden. Maar ook de oudere bezoeker kan via een filmpje de regels van het bikkelspel leren. Leerlingen van De Balein zijn al betrokken bij het speelgoedproject. Onder leiding van een educatief medewerkster van het museum zijn ze de straat op gegaan om bewoners van het dorp te interviewen.

Marisa van 10 jaar vindt een boemerang stom, want het werkt helemaal niet!

Ad, 71 jaar, was bevangen door auto’s en vindt dat nog steeds leuk.

Een van de schaalmodellen is het nieuwste racemonster van Max Verstappen, dus ook Ad kan weer zijn hart ophalen.

 Openingstijden museum:

16 april t/m 31 mei: di t/m zo 13 – 17 uur

juni, juli, augustus: di t/m zo 11 – 17 uur

2e Paas- en Pinksterdag open.

Museum In ’t Houten Huis

Tuingracht 13, 1483 AP De Rijp (Noord-Holland)

www.houtenhuis.nl

 

(   —   tekst en beeld aangeleverd   —   )

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *