Tuinderijen van Toen

welgelegen-1

Omdat de camping van Camping/Tuinderij Welgelegen dit jaar 50 jaar bestaat, vroegen Siemjan Vethman, Agitte Wonder en hun dochter Lin zich af hoe ze dit bijzondere jaar konden vieren.

De tuinderij die bij de camping hoort bestaat al bijna 80 jaar. En is de laatst overgebleven tuinderij van de vele die er vroeger in de Eilandspolder waren. Om de geschiedenis en de verhalen over deze tuinderijen te kunnen behouden besloten ze een boekje uit te brengen over deze geschiedenis. Omdat ze dat niet alleen konden doen, hebben ze de Oudheidkundige vereniging gevraagd dit boek te maken. Zij vonden het een geweldig plan en gingen enthousiast aan het werk.

Zaterdag 9 april was het zover. In de gezellig versierde kas van de camping werd het boekje gepresenteerd. Er waren diverse sprekers, waaronder natuurlijk de schrijvers van het boekje en de eigenaren van de camping. Maar ook de oud burgemeester van Graft, de heer Over de Linden, was speciaal weer naar Graft gekomen om te vertellen over zijn ervaringen met het tuindersleven in Graft.

welgelegen-2

De eerste twee exemplaren van het boekje werden uitgereikt aan de dochters van Bram en Aagie van Petten die 80 jaar geleden met de tuinderij startten.

welgelegen-3

Van 10 april t/m 16 oktober is er in het raadhuis van Graft de tentoonstelling  ‘Welgelegen in de Eilandspolder” te zien.

Hier is ook het boekje te koop.

www.houtenhuis.nl

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *