Thema afsluiting op de Vinckhuysenschool

korea---1

Op de Vinckhuysenschool in West-Graftdijk hebben de leerlingen vanaf begin maart gewerkt aan het thema Zuid-Korea. Sinds 1627 is er een band tussen Graft de Rijp en Korea. De Rijper Jan Janszn Weltevree belandde met zijn schip in Korea en werd gevangen genomen. Zijn schip vertrok zonder hem, en Weltevree is daar nooit meer weggegaan. En werd daar een belangrijke regeringsfunctionaris. De leerlingen hebben, in een paar weken, veel geleerd over de geschiedenis en het leven van Jan Jansz Weltevree.

korea-3

Donderdagmiddag was de afsluiting op school. De burgemeester van Alkmaar en ambassadeurs van de Koreaanse ambassade waren gekomen om te zien wat de leerlingen in die tijd geleerd hebben. Maar ook ouders en andere belangstellenden waren natuurlijk aanwezig. Er werden liedjes gezongen, toneel gespeeld en gedrumd op Koreaanse ritmes. In de lokalen konden de bezoekers de knutselwerken bekijken, kruiden of andere lekkere hapjes proeven, of proberen met stokjes te eten.

korea-4

Burgemeester Piet Bruinooge liet zijn creatieve kant zien en schilderde op verzoek van de leerlingen een Koreaans masker die zelfs door hem ondertekend werd.

korea-2

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *