Taxateur boeken in Grote Kerk

 

Arie Molendijk, van Molendijk boeken Antiquariaat, is een zeer ervaren taxateur, die door Nederland reist om op taxatiedagen door het hele land, de waarde van boeken en ansichtkaarten te bepalen.

taxatie-2

Dinsdagmiddag was hij naar De Rijp gekomen om in de Grote Kerk boeken en ansichtkaarten van bezoekers te taxeren.

Om 1 uur stonden al diverse mensen te wachten om hun boeken te kunnen laten zien. De hele middag werd de kerk goed bezocht.

taxatie-1

Sinds 1997 is Molendijk boeken Antiquariaat, Veilingen en Taxaties een begrip geworden. Na de vele goedlopende veilingen van oude en zeldzame boeken zijn ze overgegaan tot voornamelijk het organiseren van taxatiedagen in binnen- en buitenland.

Oude en antieke boeken worden alleen getaxeerd op veilingwaarde dus niet op een verkoopwaarde in een antiquariaat. Bij het taxeren komt veel kijken. Is het boek compleet, de band of omslag origineel, boekblok wel of niet afgesneden, wel of niet goed gerestaureerd etc.

De taxateurs van van Molendijk boeken Antiquariaat, hebben al meer dan 1500 keer getaxeerd. Zelfs in Canada en de VS.


Reacties

Taxateur boeken in Grote Kerk — 1 reactie

  1. Op de onderste foto laat ik oude ansichtkaarten zien die omstreeks 1930 verzonden zijn aan mijn moeder Guurtje Vleerlaag toen nog niet getrouwd met Cor Braak. Adres was gewoon Graft N.H.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *