Ria Verdonk

 

2014, gezicht op De Rijp

Haar keuken is haar atelier. Een tafel-schildersezel en een tas vol verf en kwasten. Ria Verdonk uit West-Graftdijk, vindt het heerlijk om daar aan het werk te zijn aan één van haar schilderijen.

De hobby begon 11 jaar geleden. Vriendinnen haalde haar over voor een schilderscursus bij Marjan Visser. Hierna is ze niet meer gestopt met schilderen. Na de eerste cursus heeft ze tien jaar les gehad van de bekende expressionistische schilder Albert Splinter uit de Beemster. Van hem leerde ze de kneepjes van het vak. Nu heeft ze al weer een jaar les bij Claudia Stuiver uit Schermerhorn, waar ze ook andere technieken leert zoals etsen.

 Ria Verdonk

 

Meestal schildert ze vanaf een foto, die ze zelf heeft gemaakt of uitgeknipt uit een krant of tijdschrift. Die drukt ze af in zwart-wit zodat ze de vrijheid heeft om zelf de kleuren te bepalen. Sinds kort gaat ze ook wel eens naar buiten om daar een landschap te schilderen.

Ze houdt van vergezichten, water en de spiegelingen daarin. En dat inspireert haar voor haar landschapsschilderijen in mooie frisse kleuren. Maar ze maakt ook hele mooie dierenportretten, dorpsgezichten en abstract werk.

Ria Verdonk-2

Momenteel exposeert ze een deel van haar werk in de Poelboerderij in Wormer. In februari alleen nog op zondag open, maar vanaf 1 maart tot 12 mei zijn de schilderijen van Ria elke dag te zien.

Met de fiets, is het via het pontje van Spijkerboor een hele mooie tocht. De poelboerderij zelf is ook de moeite waard. Vandaar uit starten wandelroutes en kan er natuurlijk een kopje koffie gedronken worden. Ook kinderen zullen zich hier prima vermaken.

Voor meer informatie over Ria of haar expositie, kijk even op onderstaande websites:

www.riaverdonk.nl

www.poelboerderij.nl

Ria Verdonk-1

 


Reacties

Ria Verdonk — 5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *