Landelijke opschoondag

schoon-1

In ons mooie dorp ligt het zwerfvuil voor het oprapen. En dat is wat Cindy Schouten ook regelmatig doet. Met grijper en vuilniszakken gaat ze de straat op om vuil te rapen. Vandaag is het Landelijke Opschoondag. En daarom had ze een oproep gedaan op Facebook om gezamenlijk op pad te gaan om vuil te rapen. Met Ton Schuckman en Paul Borst begon ze op het Wollandje. Vooral bij de picknick tafel ligt het vol troep terwijl daar toch twee vuilnisbakken staan.

schoon-2

Dat deze plek ook regelmatig door hangjongeren wordt gebruikt is wel te zien aan de grote hoeveelheid lachgaspatronen en resten van ballonnen, maar ook werden er wietzakjes gevonden, en heel veel blikjes en peuken.

Veel zwerfafval beland in de sloten en dat is natuurlijk erg slecht voor de vissen en andere waterdieren.Ton gaat zelf regelmatig met zijn boot de polder in om vuil uit de sloten te halen. Zie hier het bericht wat hij er over schrijft op de site van Nederland Schoon.

Cindy, Paul en Ton willen dan ook een oproep doen aan iedereen. Neem je afval mee terug naar huis of gooi het in een afval bak. En als iedereen zijn eigen straatje schoon houdt beland er ook veel minder in de sloten en kan iedereen genieten van een schoon dorp.

schoon-3


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *