Kookstudio bij de Buitenwerkplaats

kookstudio-2

Om lekker te kunnen werken moet er ook goed worden gegeten. Daarom hebben ze op de Buitenwerkplaats, in de Starnmeer, eigenhandig een kookstudio gerealiseerd. Deze kookstudio met geweldig uitzicht over de polder, wordt de nieuwe  vaste werkplek voor Saskia Strawford-Stolk.Deze nieuwe Kookstudio van Saskia is het hart van het bijzondere gebouw ‘de Stal’. De Stal waar voorheen stieren en paarden stonden is ontworpen en geheel naar de laatste inzichten van duurzaam bouwen herbouwd door Maud Aarts en Dagobert Bergmans. Hierbij was de relatie tot het polderlandschap het belangrijkste uitgangspunt. Het comfortabele interieur is prachtig afgewerkt met natuurlijke bouwmaterialen.

De Stal is onderdeel van de Buitenwerkplaats, een unieke locatie die inspirerende ruimten biedt voor bijeenkomsten en projecten. ‘Er zitten meerdere schrijvers, onderzoekers en ontwerpers aan hun eigen project te werken. Op werkdagen komen bedrijven, scholen en instellingen hier vergaderen, of een workshop doen. Heerlijk toch, als je na een intensieve dag samen heerlijk kan natafelen? Een gouden combinatie!’, zegt Maud Aarts. ‘Nog leuker, je kan in de nieuwe Kookstudio aansluitend een culinaire workshop doen. Saskia is echt een ster in het enthousiasmeren van mensen over het bereiden van eten.’

In de Kookstudio heerst de geur van het seizoen. ‘Mijn inspiratiebron is onze eigen moestuin op het terrein; fruit en groenten van het seizoen. En dit deel van Laag Holland met z’n agrarische cultuur biedt eerste klas biologische streekproducten.’ Saskia weet precies wat er in deze polders te koop is. Haar gedekte tafel is een plateau van heerlijke gerechten.

kookstudio-1

28 maart OPEN DAG kookstudio Saskia Strawford-Stolk
De kok en gastvrouw zet op 2e Paasdag de deuren van haar Kookstudio open, op de Buitenwerkplaats in de Starnmeer. U bent van harte welkom van van 14.00 tot 17.00 uur.

Starnmeerdijk 6 
1488 AG Starnmeer

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *