Kick-Off Midwinterfeest

kick-off-klein-1

Indrukwekkende presentatie programma Midwinterfeest 2016

DE RIJP – In een bomvol Restaurant Bij Ernst in De Rijp verzamelden zich dinsdag 11 oktober pers en delegaties van koren, toneelgezelschappen en bands voor de zogeheten kick-off van het Midwinterfeest 2016, dit jaar op 10 en 11 december. Hoogtepunten waren het optreden van de twaalfjarige Josien de Vries die loepzuiver zong en zichzelf prachtig begeleidde op de piano en de indrukwekkende speech van Midwinterfeest-founder Twan Korver van Ranko, voor wie maatschappelijke winst maken het doel van zijn ondersteuning is.

De nieuwsfeiten, daar ging het tijdens de kick-off voor een groot deel om. Zoals de melding dat de vrijdagavond aan het evenement wordt toegevoegd. Een presentatie van de zeer gevarieerde kinderactiviteiten in de buurtjes. En de topacts die deel uitmaken van het programma voor de groep tussen circa achttien en dertig jaar, het speerpunt van het komende Midwinterfeest. Ook de highlights van de ruim negentig deelnemende groepen en artiesten die gezamenlijk meer dan tweehonderd optredens verzorgen kwamen aan bod.

Maar vooral de sfeer die de vrijwilligers met hun enthousiasme neerzetten, de prima powerpointpresentatie, de goede ambiance van de locatie en de optredens van genoemde soliste en drie duo’s  (onder wie Suzan en Thomas van Cold Turkey) en de toespraak van de nieuwe founder, maakten indruk. De toon voor een wervelend Midwinterfeest 2016 is gezet. Uiteraard was er volop lof voor alle sponsors en de inzet van ruim vierhonderd vrijwilligers. Zonder die partijen is een evenement als dit niet mogelijk.

Programma vrijdagavond

De Rijp is tijdens het Midwinterfeest op z’n allermooist wanneer de duisternis is ingetreden… Zaterdagavond wordt daarom door velen als favoriet Midwintermoment gezien. Om die reden is een avond aan het evenement toegevoegd: de vrijdagavond. Tijdens deze lichtjesavond aan de vooravond van het Midwinterweekeinde kunnen bezoekers genieten van de prachtig verlichte dorpskern. Burgemeester Piet Bruinooge zal vanaf het oude raadhuis aan de Kleine Dam om 19.00 uur het Midwinterfeest openen.

Bijzondere tocht naar het dorp

Tegelijkertijd met de lichtjesavond nemen we een voorproefje op het Midwinterfeest van 2018, wanneer er speciale aandacht is voor mindervaliden. Een kleine tweehonderd cliënten van drie zorginstellingen worden ’s middags ontvangen in Hotel De Rijper Eilanden. Na een optreden en een maaltijd, aangeboden van Mart en Lucy Leek van Hotel De Rijper Eilanden, gaat de groep naar het dorp. Het wordt een bijzondere tocht; voorafgegaan door een delegatie van Beemsters Fanfare en met fakkels in de hand gaan de gasten en hun begeleiders gezamenlijk naar het centrum van De Rijp.

Om circa 18.30 uur sluiten de schooljeugd en hun ouders aan vanaf het parkeerterrein van de brede school De Pauw. De organisatie hoopt dat nog veel meer bezoekers de stoet willen begeleiden om zo gezamenlijk de tocht te vervolgen naar het centrum van De Rijp. Het gezelschap eindigt bij het oude raadhuis aan de Kleine Dam, waar burgemeester Piet Bruinooge het Midwinterfeest zal openen. Daarna is er een klein aantal optredens.

Zaterdag en zondag

De zaterdag en zondag kenmerken zich door in totaal tweehonderd optredens –allemaal gratis te bezoeken. Op het Plukkerspleintje zijn de optredens voor de jongvolwassenen geprogrammeerd. Als highlights worden Cold Turkey en North West genoemd. Op andere locaties op het feestterrein zijn Whale City Sound, B.Lief, Het Amsterdams Havenkoor, De Gulle Waard Zingers, Young Opera Noord-Holland en de finalisten van Alkmaars Talent topacts. De kerstmarkt en het feestelijk versierde en verlichte dorp maken een winters sprookje compleet.

Loterij

Zoals elke editie is er aan het Midwinterfeest een loterij met mooie prijzen verbonden, aangeboden door ondernemers uit de regio. De eerste prijs is dit Midwinterfeest een dames- of herenfiets ter waarde van € 600,00. Tweede prijs is een geldbedrag van € 499,00. Derde prijs is een luxe eet- en slaaparrangement. Loten zijn te koop aan de poorten en komen binnenkort in de voorverkoop.

www.midwinterfeest-graftderijp.nl

(   —   tekst en beeld aangeleverd   —   )


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *