Jeugdboekenfeest in Museum In ’t Houten Huis De Rijp

boeken

Op zondagmiddag 17 januari a.s. zal het feest zijn voor iedereen die het museum aan de Tuingracht in De Rijp bezoekt. Dan zal kinderboekenschrijver Peter Smit zijn nieuwe kinderboeken: Uitvinders van de Lage Landen, Hollandse Helden en Hoe Jan aan zijn naam kwam presenteren.

 

Foto Peter Smit -Peter Smit werd in 1952 in Uitgeest geboren. Hij begon al jong met schrijven, maar pas in 1980 werd voor het eerst een van zijn verhalen gepubliceerd. Sinds 1986 is hij schrijver van beroep. Tien jaar later, in 1996, verscheen zijn eerste historische boek, de jeugdroman Jan Janse Weltevree.

De presentatie van dit boek werd een groot feest, waaraan veel Rijpers hebben meegewerkt.

Twintig jaar later heeft Peter Smit een reeks historische boeken op zijn naam staan.

In de winter van 2015/2016 verschenen maar liefst drie boeken, waarin Jan Leeghwater uit De Rijp een grote rol speelt.

 

Uitvinders van de Lage Landen is een mooi vormgegeven boek over Hollandse en Vlaamse uitvinders. Het boek heeft een speciaal hoofdstuk over Jan Leeghwater, Cornelis Corneliszoon van Uitgeest en Cornelis Drebbel, de ‘vernuftelingen van het Noorderkwartier’. Het rijk geïllustreerde boek is bestemd voor de wat oudere jeugd en voor volwassenen.

 

Hollandse Helden van Uitgeverij Scala is bedoeld voor bovenbouwers en brugklassers (11-13 jaar). In tien hoofdstukken wordt verteld over de tien grootste helden uit de vaderlandse geschiedenis, waaronder Jan Leeghwater.

De illustraties zijn van Teun Berserik.

 

Hoe Jan aan zijn naam kwam is een Zilveren Boekje, dat in opdracht van het Algemeen Dagblad is gemaakt door Peter Smit en illustrator Martijn van der Linden. De wondermooie illustraties maken voor kleine kinderen inzichtelijk hoe je met behulp van windmolens van een groot en gevaarlijk meer een groene polder maakt. Tenminste, als je Leeghwater heet …

 

Tussen 14.00 en 16.00 uur is de schrijver aanwezig om te signeren en over zijn boeken te vertellen.

Jeugd t/m 16 jaar heeft deze middag gratis toegang.

 

Openingstijden museum:
Zondag van 13.00 – 17.00 uur.
Museum In ’t Houten Huis
Tuingracht 13
1483 AP De Rijp
museum@houtenhuis.nl
www.houtenhuis.nl

(   —  beeld en tekst aangeleverd  —   )


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *