De Rijp ‘loopt warm’ voor watertappunt De Pauw

2master 

Het team, leerlingen en ouders van openbare basisschool De 2Master in De Rijp zijn op dit moment druk bezig met de voorbereidingen van de actiemarkt. Elk jaar zamelt De 2Master geld in voor een goed doel. Als afsluiting van de themaweken ‘Water’ heeft de school dit jaar als goede doel ‘Join the Pipe’ gekozen. Hiermee wil de school een watertappunt realiseren bij het nieuwe gebouw De Pauw én tegelijkertijd een drinkwatervoorziening realiseren in Afrika.

 

Deze week zamelen de leerlingen van de Tweemaster zoveel mogelijk geld in om dit doel te bereiken. Zo laten ze zich sponsoren tijdens de Avondvierdaagse in De Rijp, die deze week plaatsvindt. Op vrijdag 27 mei a.s. van 14 tot 16 uur organiseert De Tweemaster een actiemarkt, waar jong en oud welkom is. Tijdens de actiemarkt kunt u spelletjes doen, mooie en lekkere creaties kopen en natuurlijk de projecten komen bekijken die de kinderen hebben gedaan/gemaakt gedurende het schoolbrede thema ‘Water’. De opbrengst van de actiemarkt wordt gebruikt om een watertappunt te realiseren van ‘Join the Pipe’.

 

Meerdere gebruikers van Brede school De Pauw steunen dit initiatief. Zo laat De Balein haar leerlingen ook sponsoren tijdens het lopen van de Avondvierdaagse en heeft Kinderopvang Forte ook  toegezegd dit initiatief financieel te ondersteunen. Om er zeker van te zijn dat het doel gehaald wordt, hebben leerlingen uit groep 6 en 7 ook een groot aantal bedrijven benaderd en bereid gevonden om een bijdrage te doen. Verder wordt het watertappunt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Alkmaar en De Eilandspolderloop.

 

Wilt u ook helpen? Dat kan door naar de actiemarkt te komen op vrijdag 27 mei a.s. van 14 – 16 uur in De Tweemaster, Jan Ploegerlaan 1b, te De Rijp en uw geld ‘te besteden’ op de markt of uw bedrijf te laten sponsoren. Neemt u dan contact op met de school via info@de2master.nl.

 

Join the Pipe is een maatschappelijke organisatie met als droom drinkwater in de wereld op een eerlijke manier te verdelen. Met de verkoop van watertappunten en navulbare kraanwaterflessen financieren ze schoondrinkwater projecten in ontwikkelingslanden.

(   —  tekst aangeleverd   —   )

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *