De parels van Graft, De Rijp en Schermer in mooi boek

boek

SCHERMERHORN – Graft, De Rijp en Schermer zijn een mooi boek rijker. In de Streekgids Land van Leeghwater nemen tekstschrijver Marie-Christine Koestal en fotograaf/ vormgever Anoushka van Velzen uit De Rijp de lezer mee naar de parels van het gebied. Het boek geeft niet alleen een goed overzicht van de bezienswaardigheden in het Land van Leeghwater, vooral de persoonlijke verhalen van inwoners spreken aan en maken duidelijk dat de nieuwe voortuin van Alkmaar een prachtgebied is om te wonen, te werken en te bezoeken.

 

boek-voorkantAfgelopen zondag vond de presentatie van het boek plaats in de Museummolen in Schermerhorn, tijdens de opening van de eerste Leeghwaterdag. Vervolgens was er een toast met Leeghwaters Triple, een bier van Brouwerij Leeghwater, waarvan Erik van der Hoff mede-initiatiefnemer is. De televisiepresentator en –producent overhandigde het eerste boek aan wethouder Jan Nagengast van de gemeente Alkmaar.

 

De Streekgids Land van Leeghwater is voor 17,50 euro te koop bij de meeste horecabedrijven en musea in het gebied, de VVV’s in De Rijp en Schermerhorn, De Huiskamer in De Rijp, de Shell in Graft en Troefmarkt De Reus in Grootschermer.

 

Foto: Roland Kokkeler


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *