Buurderij De Rijp geopend

In restaurant Bij Ernst is zaterdagochtend Buurderij De Rijp geopend.  In Buurderij De Rijp vind je vanaf vandaag elke zaterdagochtend lekkere biologische kwaliteitsproducten van boerderijen en ambachtelijke producenten uit de buurt. Groente, fruit, vlees, eieren, zuivel, brood, banket, maaltijden en nog veel meer. En allemaal biologisch of op een natuurlijke wijze geproduceerd!

Een buurderij is een afhaal/ontmoetingsplek van BoerenenBuren.nl.

Boeren en Buren werd opgericht om de lokale landbouwers te steunen. Dit initiatief is in Frankrijk in 2011 gestart. Daar was het meteen een groot succes. Daarna is het ook in andere landen, zoals België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk van start gegaan.

En nu dus ook in Nederland. Buurderij De Ceuvel in Amsterdam en Buurderij De Rijp zijn de eerste twee buurderijen van Nederland!

Op elke Buurderij is een lokaal aanbod te vinden van groenten, seizoensfruit, ambachtelijk brood, zuivelproducten, vleeswaren en traiteurwaren. Leden bestellen van tevoren online wanneer en hoeveel zij willen, zonder abonnement of vast pakket. Doordat alles op bestelling geoogst of bereid wordt is het gegarandeerd vers en gaan boeren zonder overschotten naar huis. Minder voedselkilometers en geen voedselverspilling dus.

 

Vanmorgen was het Bij Ernst echt “Boer meets Buur”. De deelnemende boeren waren met hun producten naar het gezellige restaurant gekomen. Daar konden de geïnteresseerden kennis maken en proeven.

Wie meer wil weten kan zich vrijblijvend inschrijven op www.boerenenburen.nl. Deze week kan je al een bestelling plaatsen en dan op zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur ophalen Bij Ernst


Reacties

Buurderij De Rijp geopend — 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *